La PAHC aconsegueix aturar un desnonament un dia abans de la seva execució

  • Youseff, Hafida i els seus dos fills tenen un mes per trobar un sostre on viure i la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i la Crisi, de la que en formen part, assegura seguir lluitant activament per aquest i tots els casos

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.10.2012 - 13:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest passat dimecres la PAHC havia convocat mobilitzacions per aturar un desnonament ‘que semblava inevitable’ i pel qual l’Ajuntament ‘no havia mediat per a prorrogar ni trobar una solució habitacional digna i estable per la família tot i conèixer el cas des de feia mesos’ afirmen els portaveus del col·lectiu. El pis on viu el Youseff i la seva família és propietat, juntament amb tot el bloc de 16 pisos més, d’un privat que es negava a la pròrroga i que, finalment, ha acceptat per la pressió i les gestions que, de forma col·lectiva, ha assumit la plataforma.

Fa mesos que la família del Youseff viu amb la pressió del desnonament a sobre. La PAHC ja ha pogut postergar-lo diverses vegades a través de demanar pròrrogues judicials però quan han intentat mediar amb els propietaris sempre s’han trobat amb una negativa. El cas ja havia sigut traspassat a l’Ajuntament per la comissió que es reuneix periòdicament amb l’institució per a ‘assegurar-se que l’administració compleixi el seu deure de garantir els drets més bàsics que es vulneren sistemàticament’. Vilaweb Sabadell ha pogut saber que l’Ajuntament va comprometre’s a mediar amb els propietaris per a la pròrroga i va oferir com a única solució al seu abast que la família es traslladés a casa del germà ajuntant 11 persones en un pis. Segons afirma un dels portaveus del col·lectiu, el dia després d’aturar el desnonament es van assabentar que ‘l’Ajuntament s’havia oblidat d’executar la mediació’. La PAHC va titllar la solució habitacional que oferien el senyor Manau i Marta Farrés de ‘lamentable i indigna’ i va procedir a investigar i pressionar els propietaris amb els seus propis recursos i mitjans col·lectius.

La PAHC assegura ‘seguir en la lluita activa’ per a garantir de forma digna el dret a l’habitatge de totes les persones que es troben en situacions ‘inadmissibles’ de risc i vulnerabilitat. Alhora, exposa que l’Ajuntament ‘hauria de prendre partit i posicionar-se de forma més contundent’ enfront la negativa de les entitats bancàries a col·laborar per a resoldre aquest desequilibri social.

Més de 2000 signatures per la ILP en un dia

El proper 30 d’octubre es tanca el termini de la Iniciativa Legislativa Popular en el que s’han d’haver presentat un mínim de 500000 signatures per a portar la proposta de la regulació lesgislativa de la dació en pagament al Congrés. El dissabte passat es va celebrar una jornada de recollida de signatures a nivell estatal per part de totes les PAH’s. A Sabadell la PAHC va muntar diferents punts a tota la ciutat i va poder recollir més de 2000 signatures en un sol dia. Segons els càlculs de la Plataforma, el 31 d’octubre es podran presentar el mig milió de firmes, com a mínim.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any