Marcel·lí Antúnez i ‘El peix Sebastiano’: dels grecs a l’hipertext

  • Entrevista amb aquest creador i experimentador electrònic i escènic · Avui estrena un film al Festival de cinema fantàstic de Sitges

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un dels films que s’estrenen avui, primera jornada del Festival de cinema fantàstic de Sitges, és ‘El peix Sebastiano‘, dirigit per Marcel·lí Antúnez.

Amb ell hem parlat d’aquest film (vídeo) que combina llenguatges visuals diversos i que dóna molt de joc: Antúnez hi reflexiona sobre la seva evolució dins les avantguardes, sobre la construcció del relat a partir de l’hipertext, sobre la sexualitat, el somni… També us oferim algunes imatges inèdites del film.

Per part seva, Antúnez ens ha ensenyat els objectes més genuïns que té al seu estudi (vídeo); n’hi ha de vinculats al seu últim espectacle, ‘Pseudo. De la cova platònica als Smartphones‘, que demà es presentarà al festival Temporada Alta.

El peix Sebastiano’ és una coproducció del Tigre de Cibèria, la productora d’Oriol Caba, i Televisió de Catalunya, amb Judit Saula, Jordi Vilches i Agnès Mateus. Guillamino n’ha escrit la música, i la fotografia és de Diego Dussuel. El film, de trenta-dos minuts, conté una seqüència basada en el poema de Núria Martínez Vernis, ‘Les lliçons diàries’, i un fragment del poema ‘Cabimento’ d’Arnaldo Antunes.

Quant a l’espectacle ‘Pseudo’, que Antúnez va estrenar al Grec de Barcelona, se situa a la vora del drama ‘Els gegants de la muntanya’ de Luigi Pirandello, igual que ‘El peix Sebastiano’, perquè és la Didi, un dels personatges del drama pirandellià, que protagonitza el film.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any