Carrícola rep un mandala per al Biodivers

  • Uns 400 xiquets d'escoles de la Vall d'Albaida, la Safor i la Marina realitzen un mandala gegant per al Biodivers

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.09.2012 - 11:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest diumenge 30 de setembre, dins la fira d’artesania de Carrícola, es presenta el treball realitzat pels alumnes i mestres d’infantil de les escoles de la Marina, la Safor i la Val ld’Albaida pertanyents al grup de treball de mestres d’infantil ‘Xucurruc’ i ‘Putxinel·li’. Entre totes han construit conjuntamente un mandala per al projecte Biodivers  de Carrícola que fa 4×4 m. El mandala està situat al carrer en una paret de l’església del poble, i representa els éssers naturals.

La construcció del mandala es va iniciar a partir d’unes sessions de treball amb l’artista mexicana Yolanda Gutiérrez, qui feia un màster sobre la producció creativa amb elements de la natura ala Universitat Politècnica de València, i alhora col·laborava amb el projecte Biodivers.

Arran d’aquest treball, l’alumnat ha anat realitzant diferents activitats al voltant dels mandales a les aules d’infantil. Per a concloure l’activitat se n’ha fet un entre totes les escoles que formen part dels grups de Mestres d’infantil ‘Xucurruc-Putxinel·li’ de les poblacions com Atzeneta d’Albaida, Albaida, Montaverner, Almoines, Oliva, Tavernes de la Valldinga, Xeraco, Beniarjó, l’Alqueria de la Comtessa, Pego, i el Verger.

Al mes de juliol, dins de les activitats de l’Escola d’estiu Marina-Safor, els mestres van continuar aquesta iniciativa artistica, i després, completada amb col·laboració d’una mare d’Atzeneta d’Albaida, es va dur a terme la confección del mandala. Els darrers retocs es van fer al CP Mare d Déu dels Desemparats d’Atzeneta per fer els últims retocs i lliurar-lo a l’Ajuntament de Carricola

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any