El consell aprova un nou model sanitari basat en criteris empresarials

  • Preveu la privatització de la gestió unificada de tots els serveis generals no sanitaris, ara externalitzats

VilaWeb
Redacció
28.09.2012 - 15:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell ha aprovat avui el nou model de gestió sanitària, que preveu la privatització de la gestió unificada dels serveis generals i logística. Tal com va anunciar el president Alberto Fabra durant el debat de política general, el conseller de Salut Luis Rosado ha explicat el nou model aprovat avui al ple del Consell. Un model que aplicarà el criteri empresarial en la sanitat pública.

El nou sistema preveu la privatització de la gestió unificada de tots els serveis generals no sanitaris, ara externalitzats, com la seguretat o la bugaderia. També la gestió dels productes logístics de les instal·lacions se centralitzarà en un sol contracte per província, que inclourà l’emmagatzematge de materials sanitaris, farmacèutics i de distribució.

Segons el govern, el nou sistema, que s’aplicarà a partir del març de 2013, permetrà d’estalviar 1.745 milions aquests deu anys vinents. Luis Rosado insisteix que la sanitat continuarà essent ‘pública, universal, gratuïta, de qualitat i sostenible’, i que ‘els usuaris no notaran gens de diferència’. També assegura que els professionals sanitaris mantindran l’estatut actual i que continuaran depenent de l’Agència Valenciana de Salut.

El nou sistema estableix una nova regulació d’incentius als professionals i una revisió dels contractes de gestió de serveis públics de prestació sanitària (transport sanitari, ventiloteràpia i teràpia respiratòria, hemodiàlisi i ressonància magnètica), basada en un model de tarifa plana, sota el control d’una comissió mixta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any