Escàndol pel forat de seguretat que ha fet públics missatges privats de Facebook

  • L'errada afectaria tot Europa, però especialment l'estat francès, on les autoritats ja han demanat explicacions a la xarxa californiana

VilaWeb
Redacció
25.09.2012 - 00:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Facebook va tenir ahir un dia horrorós. Per una banda, es va enfonsar a la borsa nord-americana. Per una altra, va tenir un escàndol enorme a Europa, perquè es van fer públics suposats missatges privats dels usuaris, dels anys 2007-2011.

Els missatges de correu, que no haurien de ser públics, apareixen al mur del destinatari i, si aquest no els esborra, no s’hi pot fer res.

Per a veure aquests missatges cal anar a les línies de temps dels usuaris, als vells murs, i clicar qualsevol missatge que indiqui que ‘X amics han publicat en la biografia de…’ L’única manera d’esborrar els missatges del mur és d’editar-los.

La direcció de comunicació de Facebook a Europa s’ha limitat a confirmar que investiga l’error, però sense explicar-ne el possible motiu. En canvi, des de la seu de Califòrnia s’ha desmentit que la causa sigui una errada de seguretat. Pel director d’engiyeria de l’empresa, Andrew Bosworth, és una confusió dels usuaris i creu que tots els missatges que han aparegut havien estat marcats com a públics en algun moment. ‘Es tracta d’apunts al mur, i no missatges personals… La gent s’oblida de com solíem fer servir el mur’, ha assegurat.

Sigui com sigui, les autoritats franceses han demanat a Facebook explicacions sobre aquesta suposada errada de seguretat, que afecta la intimitat dels usuaris de la xarxa social.

Més informació:


El Periódico: FACUA denunciarà Facebook per un ‘escandalós forat de seguretat

Le Monde: D’anciens messages Facebook apparaissent publiquement sur les profils i Facebook dément que des messages privés aient été rendus publics

El País: Facebook deja al descubierto mensajes privados

BBC: Facebook private message rumour is ‘false’, site says 

The Next Web: How to remove all your old Facebook wall posts, public or private, from your Timeline

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any