La USAP de Perpinyà s’imposa al Tolosa en el partit al Lluís Companys

  • El partit de la lliga francesa s'ha fet a Barcelona en el marc de la Festa del rugbi català

VilaWeb
Redacció
15.09.2012 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La USAP de Perpinyà s’ha imposat al Tolosa, campió de les dues últimes lligues franceses, per 34-20. El partit de rugbi s’ha jugat a l’Estadi Lluís Companys, en el marc de la gran festa del rugbi català. El partit s’ha fet coincidir amb el 90è aniversari de la Federació Catalana de Rugbi (FRC) i, per arrodonir la festa, també s’ha disputat un amistós entre les seleccions de Catalunya i Andorra, i que ha acabat amb la victòria de la selecció catalana, per 20-17.

La Federació Catalana de Rugbi va ser creada el 1922 i va ser membre fundador de la Federació Internacional de Rugbi Amateur l’any 1934, i va ser durant el franquisme quan la van convertir en una federació regional. Després de la transició, la federació ha lluitat pel seu reconeixement internacional contra totes les traves posades per les autoritats esportives espanyoles.

S’ha mort el xofer de l’autocar de la USAP

La nota tràgica de la jornada és la mort del xofer de l’autocar que duia els jugadors de la USAP. Poc després d’arribar a Montjuïc, Paul Okesene, que tenia 44 anys, ha mort d’un atac de cor. Els jugadors de la USAP ho han sabut després del partit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any