Salom i Soler, als jutjats a declarar pels incidents de les festes de Felanitx

  • El jutge havia avisat la presidenta del Consell de Mallorca i la consellera que poden ser sancionades si no acudien a declarar

VilaWeb
Redacció
27.08.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge que investiga els fets que es van registrar a les festes de Sant Agustí de Felanitx de l’any passat, quan la comitiva d’autoritats passava sota el pal·li del Cosso, ha citat avui a declarar la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, i la consellera insular de Medi, la felanitxera Catalina Soler. Totes dues han arribat al jutjat de Manacor a dos quarts d’onze.

El jutjat d’instrucció número 1 de Manacor va desestimar el recurs que havien presentat Salom i Soler la setmana passada al·legant ‘motius d’agenda’, sense cap més justificació, per no haver d’anar a declarar. El jutge havia avisat les dues polítiques que no anar a declarar podia comportar multes que van dels 200 euros als 5.000.

En aquest cas, hi ha quatre joves encausats per presumptes agressions a les autoritats durant la processó de Sant Agustí de Felanitx, el 28 d’agost de l’any passat. Any rere any, aquesta processó és l’escenari d’escridassades contra els polítics. Però l’any passat la policia va carregar contra els assistents que protestaven contra la política del govern i van disparar gasos lacrimògens. Una trentena d’assistents van haver de ser atesos pels serveis d’urgències, però la investigació posterior es va centrar en els joves que havien increpat els polítics.

La setmana passada van començar a declarar els joves encausats, i avui és el torn de Salom i Soler, que precedeixen una llarga llista d’autoritats que declararan com a agredits o testimonis de les suposades agressions.

 

Més informació: Crònica dels fets al bloc de +VilaWeb de Bartomeu Mestre, Balutxo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any