S’ha mort Neil Armstrong, el primer humà que va trepitjar la lluna

  • Tenia 82 anys i havia estat operat recentment del cor

VilaWeb
Redacció
25.08.2012 - 21:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Neil Armstrong ha mort aquest dissabte, quan es recuperava d’una operació del cor. El comandant Armstrong ha passat a la història de la humanitat per ser el primer home del nostre planeta que va trepitjar la Lluna, el 20 de juliol de 1969. Tenia 82 anys d’edat.

Armstrong va ser el comandant de l’Apollo 11 aterrant a la Lluna el 20 de juliol de 1969. En aquesta missió, Armstrong i Buzz Aldrin van descendir del mòdul lunar i va passar-se 2 hores i mitja explorant la Lluna mentre Michael Collins quedava en òrbita al mòdul de comandament. Es va fer famosa la frase que va pronunciar en posar els peus sobre el satèl·lit de la Terra: ‘Un petit pas per a l’home però un pas gegantí per a la humanitat’. Unes dificultats amb la ràdio, però, van impedir escoltar-la bé.

Cap a principis de la dècada del 1970, Armstrong va accedir al càrrec de vicepresident administrador associat per a la divisió d’Aeronàutica de les Oficines Centrals de la NASA, a Washington, DC. En aquest lloc va ser responsable de la coordinació i administració del treball de recerca i tecnologia de la NASA relacionat amb l’aeronàutica.

Després d’abandonar la NASA el 1971, va començar el seu treball com a professor en Enginyeria Aeroespacial a la Universitat de Cincinnati, des de 1971 fins el 1979. Durant els anys 1982-1992, Armstrong va ser president del Computing Technologies for Aviation, Inc, a Charlottesville, Virginia. Després d’aquests càrrecs, Armstrong es va convertir en president de la junta directiva d’Ail Systems, Inc, una companyia de sistemes electrònics a Deer Park, Nova York.

Més informació:

CNN: Neil Armstrong, a hero who shunned fame

La notícia de la seva mort en vídeo (CNN)

La portada del New York Times l’endemà de l’arribada a la lluna.

Tots els individus que han trepitjat la lluna (NYTimes).

Gràfic interactiu del viatge d’Armstrong a la lluna.

Galeria fotogràfica (The Guardian).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any