Antoni Pastor: ‘No m’ha expulsat el partit, m’ha expulsat el president Bauzá’

  • El PP balear va expulsar ahir el batlle de Manacor per haver defensat el català

VilaWeb
Redacció
22.08.2012 - 11:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Comitè de Drets i Garanties del PP de les Illes va acordar ahir per unanimitat, una vegada complerts els terminis reglamentaris, d’expulsar el batlle de Manacor, Antoni Pastor, per haver trencat la disciplina de vot al parlament, contra la modificació de la llei de la funció pública que relega el català. En conferència de premsa al claustre Sant Vicenç Ferrer de Manacor, Pastor ha dit que no l’ha expulsat el partit, sinó el president José Ramón Bauzá, per raons personals.

‘Crec que és un tema personal, la decisió estava presa de feia temps. El comunicat del Comitè de Drets i Garanties ha finalitzat una etapa’, ha valorat.

El batlle de Manacor té encara l’opció de presentar-hi recurs al comitè del PP espanyol, però no ho farà perquè considera que aquestes qüestions ‘es resolen parlant’. En aquest sentit, ha explicat que des de fa tres mesos que no es parla amb el president Bauzá. Pastor considera, finalment, que el PP ha començat a perdre la centralitat a les Illes, perquè cada vegada és fa més proper a Madrid.

Ha subratllat, a més, que ‘no es penedeix’ d’haver trencat la disciplina del seu partit no secundant la modificació de la llei de funció pública, mitjançant la qual el català deixarà de ser un requisit per a convertir-se en un mèrit a l’hora d’accedir a l’administració pública: ‘Ho tornaria a fer perquè és una decisió meditada.’

Respecte a la possibilitat de deixar l’escó al parlament, Pastor ha recordat que com a diputat té drets i que, per tant, si l’abandona serà per ‘voluntat pròpia’ i no perquè li ho demani el PP. A més, ha criticat que els populars ‘no vulguin donar peu que es creï el grup mixt’, cosa que converteix els diputats no adscrits en parlamentaris de ‘segona categoria’, i deixa el representant d’una illa sencera com Formentera ‘sense veu’ a la cambra balear.

Preguntat sobre si continuarà com a batlle de Manacor, ha destacat que continuarà exercint el càrrec mentre així li ho demanin els regidors. L’expulsió del PP ‘no canvia absolutament res’ la seva tasca al municipi.

Expulsió definitiva

El PP va informar ahir que la resolució d’expulsió d’Antoni Pastor es basa en el segon expedient obert per haver trencat la disciplina de vot en la sessió del 19 de juny al parlament dues vegades consecutives. Segons el PP, el comitè ha pres en consideració ‘la reincidència recollida en els estatuts del partit, com sigui que ja havia estat sancionat anteriorment per haver trencat la disciplina de vot en un altre expedient’. Finalment, va dir que Pastor havia trencat la disciplina de vot quatre vegades al parlament, i que ell mateix havia manifestat ‘públicament i reiterada la disposició de trencar la disciplina’.

Informació relacionada:

Antoni Pastor: ‘Esper que no m’expulsin, però no sé què pot passar’ (12.06.2012)

Fractura al PP balear per l’ofensiva de Bauzá contra la llengua (13.06.2012)

Vicent Partal: Elogi del dissident Pastor (13.06.2012)

El PP convida Antoni Pastor a anar-se’n i el suspèn de tots els càrrecs (14.06.2012)

Protesta davant el Parlament Balear contra la llei que margina el català (17.07.2012)

Antoni Pastor intervé al parlament com a independent per primera volta (31.07.2012)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any