Ontinyent substituirà els llums del carrer per LED

  • Diputació subvenciona les substitucions amb una campanya no exempta de crítiques

VilaWeb
Redacció
15.08.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament d’Ontinyent se sumarà a la campanya de la Diputació de València que proposa la substitució de les bombetes actuals en les infraestructures públiques exteriors per altres de LED ‘per a aconseguir un estalvi en l’enllumenat públic del municipi’. El pla proposat des de Diputació s’acompanya d’una partida pressupostària per a subvencionar l’adquisició de les noves bombetes, que a Ontinyent podria arribar fins als 240.000 euros.

La Diputació de València ha engegat una campanya per a promoure la instal·lació d’aquestes bombetes LED en substitució de les actuals, a la qual ha destinat un pressupost de vint milions d’euros. Amb tot, no són poques les veus que consideren que l’estalvi anunciat no és tan segur com es fa creure, i que l’ús d’aquesta mena d’il·luminació és perjudicial per a la salut humana i per a la biodiversitat.

El doctor Enric Marco, del departament d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València, i coordinador valencià de Cel Fosc s’hi ha referit en aquesta entrada al seu bloc, en què posa en dubte l’eficiència d’aquests llums i la tria de les empreses adjudicatàries.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any