Twitter demana perdó al periodista Guy Adams per haver-lo censurat

  • Adams havia criticat el seguiment dels Jocs que fa la NBC · L'etiqueta #NBCfail recull les crítiques dels internautes sobre aquest seguiment

VilaWeb
Redacció
02.08.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La cadena que transmet en exclusiva els Jocs Olímpics de Londres als Estats Units d’Amèrica, la NBC, fa dies que és criticada pel seguiment que en fa. Els espectadors es queixen que moltes competicions s’emeten en diferit i amb les imatges muntades. La polèmica encara va pujar de to quan Twitter va tancar el perfil de Guy Adams, el corresponsal a Los Angeles del diari britànic ‘The Independent’, que criticava amb severitat el seguiment de la NBC.

El periodista de ‘The Independent’ va escriure una columna criticant el seguiment de la NBC. En concret, reprovava que els espectadors es veiessin obligats a ‘empassar-se una de les publicitats més agressives de la història de la televisió’ i que ‘la NBC no tingués en compte que érem a l’era d’internet’. A banda, va fer un piulet amb el correu electrònic d’un dels alts càrrecs de la NBC perquè la gent li enviés les queixes.

Twitter ja ha demanat perdó a Adams per haver-li tancat el perfil; això sí, després d’enviar-li un correu retraient-li que hagués facilitat informació privada. Però Adams va replicar que, el correu, l’havia trobat fent una simple cerca a la xarxa.

Quan Twitter li va suspendre el perfil, molts internautes van protestar per la censura i perquè creien que les normes de privacitat de Twitter no incloïen aquest cas. De fet, molts internautes censuren la unió de Twitter i NBC que ofereixen, plegades, continguts relacionats amb els Jocs. I l’etiqueta #NBCfail fa dies que és tema dominant als EUA.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any