ERC, partidària d’eleccions constituents si Catalunya és intervinguda

  • Herrera creu que CiU és còmplice de les lleis que permeten la intervenció

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.07.2012 - 13:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat d’ERC al congrés espanyol, Alfred Bosch, veu molt probable que el govern s’aculli al fons de liquiditat i creu que això significaria que Catalunya seria intervinguda. Bosch ha dit que si això passa, s’haurien de convocar eleccions constituents per a formar un nou estat. També proposa la insubmissió fiscal ‘per fer justícia amb Catalunya’.

Herrera creu que CiU és còmplice de les lleis que permeten la intervenció 

El secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha criticat que el govern català ha liderat les retallades i el marc legal que permetrien la intervenció de Catalunya. Així, creu que si Catalunya és rescatada per l’estat serà gràcies a lleis com la d’estabilitat pressupostària, que el PP ha aprovat gràcies al suport de CiU al congrés espanyol.

Herrera també considera que són les retallades del govern català i espanyol les que han dut les economies catalana i espanyola a les portes d’una intervenció. 

El líder de Reagrupament, Joan Carretero, ha considerat que la Generalitat està sent “poc transparent” davant d’un possible rescat a Catalunya per part de l’Estat.

Carretero ho ha dit durant la seva intervenció a la junta directiva del partit. També ha afegit que ‘s’ha constatat que Catalunya està a punt de ser totalment intervinguda’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any