A Sabadell seguem Arran!

  • Arnau Vich, membre d'Arran, analitza el procés de confluència entre Maulets i la CAJEI, que s'ha concretat amb el naixement d'aquesta nova organització juvenil de l'Esquerra Independentista i explica quina serà la seva plasmació a la nostra ciutat

VilaWeb
Redacció
16.07.2012 - 18:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’1 de juliol va néixer l’organització juvenil Arran, fruit de la unió de les dues sectorials juvenils de l’Esquerra Independentista: Maulets i la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI).

Per moltes, això no serà un fet nou, ja que el procés de confluència o d’unió de les dues organitzacions s’inicià el 2009 (tot i que no es va ratificar ni fer públic fins l’estiu de 2011). Malgrat que semblés evident i inevitable la unió juvenil dins l’Esquerra Independentista (EI) o -que pels que han viscut des de fora aquest procés- sembli que s’hagi allargat innecessàriament la unió, hem de constatar que no ha sigut un camí fàcil.

S’ha d’entendre que per tal de garantir l’èxit d’aquesta aposta, les dues organitzacions han hagut de renunciar a la seva trajectòria històrica i apartar les diferències organitzatives i estratègiques que les havia mantingut separades durant massa temps. És per això que hem de saber valorar molt bé el procediment que s’ha seguit. Per tant, tot i que molts el puguin haver valorat com a lent, crec que era bàsic no tenir pressa i garantir-ne uns fonaments sòlids.

A més, cal destacar les conseqüències que ha tingut i tindrà la unió de la CAJEI i Maulets en el si de la pròpia Esquerra Independentista com a la societat catalana en general. El fet vertebrar una organització juvenil forta i unida farà que l’EI faci un pas més cap a la maduració com a moviment polític. Però a més, Arran neix per a esdevenir l’organització juvenil independentista més important dels Països Catalans no només pel nombre de militants sinó per la seva presència i repercussió.

Tot i això, el nou projecte juvenil també l’hi esperen grans reptes. En el meu entendre, si Arran vol ser una onada d’aire fresc, haurà superar els models clàssics d’organitzacions juvenils i aconseguir incidir i encaixar en la conjuntura actual. Per tant, haurà d’anar més enllà de la crítica i denúncia, i haurà de ser capaç de generar alternatives i establir una relació de simbiosis entre les pròpies apostes ideològiques de l’organització juvenil i les necessitats de les joves de la nostra societat, per tal d’aconseguir ser referent però també per a mostrar-se encoratjadora i atractiva a aquestes.

A Sabadell, aquest repte l’assumirà l’Assemblea de Joves de Sabadell (AJS). Des de la seva creació l’AJS s’ha integrat a la CAJEI com a eina per a desenvolupar la seva feina política, tant a nivell local com a nivell nacional. És per això, i per mantenir la coherència, que apostarem  pel projecte d’Arran.

Això no significa la desaparició de l’Assemblea de Joves de Sabadell. L’AJS continuarà treballant a nivell local, continuarà participant dels diferents espais i continuarà treballant amb els col·lectius amb els que ho ha fet fins ara, però creiem que és necessari visualitzar-nos com part del nou projecte juvenil que és Arran.

Crec que l’Assemblea de Joves ha de seguir fent la feina que ha fet fins ara, ja que l’any que li espera és vital per tal de consolidar i expandir el teixit social juvenil en el que ha participat i impulsat durant aquest últim any. Per tant, crec que el repte local és el de transmetre que Arran Sabadell i l’Assemblea de Joves de Sabadell són sinònims. Canviem el nom però no el projecte, per tant, seguim lluitant a des del nostre entorn més immediat per la independència, el socialisme i el feminisme als Països Catalans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any