Dos-cents escoltes fan un tallafoc a La Riba

  • L’acció s’ha dut a terme amb l’objectiu d’evitar episodis com l’incendi de 2011

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.07.2012 - 18:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La trobada ha donat el tret de sortida a les activitats d’estiu de l’escoltisme i el guiatge, en què més de 18.000 infants i joves marxaran de campaments 

200 joves d’entre 17 i 19 anys i els seus caps (monitors/es) procedents d’agrupaments escoltes i guies d’arreu de Catalunya han participat aquest cap de setmana a la Clarotada, que ha tingut lloc a Valls i La Riba. Les altes temperatures no han impedit que la trobada fos, en opinió dels organitzadors, un èxit que valdrà la pena repetir.  La trobada ha servit per que els participants coneguin altres joves que, com ells, formen part d’un agrupament escolta i guia i entenguin la importància de l’escoltisme a nivell nacional (més de 20.000 infants i joves hi participen cada dissabte). 

La gimcana gegant que va tenir lloc a Valls dissabte al matí va evidenciar aquest fet, omplint els carrers de joves amb fulard i amb ganes de transformar el seu entorn. Entre les diferents proves de la gimcana, els joves també van participar a breus tallers formatius, sobre temes com teatre de l’oprimit, sobirania alimentària o resolució de conflictes. Al vespre, els joves van dirigir-se cap a La Riba, on van gaudir de concerts i van realitzar una acampada. 

Diumenge al matí va tenir lloc l’activitat central de la trobada: la construcció d’un tallafoc als boscos de La Riba, ben a prop de la zona que va cremar el 2011. Les 400 mans van estar coordinades per l’Associació de Defensa Forestal de La Riba.

Els joves protagonistes de la trobada tenen entre 17 i 19 anys i es troben a la seva darrera etapa al cau com a participants a les activitats; a partir del curs vinent decidiran si deixen l’agrupament o hi segueixen com a caps (monitors/es escoltes), donant continuïtat a un model que aposta pel voluntariat i l’associacionisme.   

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any