Els mossos amenacen amb una allau de multes al #novullpagar

  • Ho anuncien abans d'un cap de setmana de noves mobilitzacions col·lectives

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.06.2012 - 16:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Departament d’Interior i els mossos d’esquadra amenacen ara d’incrementar el tipus de sancions que poden rebre els que participin a la campanya de #novullpagar contra els peatges. El dia abans de la convocatòria d’una marxa lenta per la NII i dos dies abans del tercer #novullpagar col·lectiu, anuncien que sancionaran els conductors per infraccions de trànsit com entorpir la circulació.

Segons informa TV3, a més de les sancions de 100 euros, els conductors poden rebre multes per infraccions lleus o greus, que poden arribar als 200 euros. Els mossos asseguren que ja han sancionat 94 conductors per infringir el reglament de trànsit.

Segons els mossos, si el conductor infringeix l’article 2 del Reglament General de Circulació, que demana que no s’entorpeixi la circulació a l’autopista, es considera una infracció lleu sancionada amb 80 euros, però si incompleix el 94.1 parant a l’autopista o el 49.1 entorpint la marxa d’un altre vehicle, la infracció es considera greu i la multa puja a 200 euros.

El Servei Català de Trànsit (SCT) diu que ha rebut 55.040 denuncies de les concessionàries per impagament de peatge. N’ha tramitat 6.320, n’ha enviat 271, i de les multes imposades tan sols se n’ha pagat una.

Les plataformes #novullpagar i #proupeatges han convocat diumenge la tercera mobilització popular contra el pagament dels peatges a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any