Les Malvines decidiran en referèndum el seu vincle amb el Regne Unit

  • Londres diu que acceptarà el resultat · L'Argentina no es manifesta oficialment

VilaWeb
Redacció
13.06.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els ciutadans de les Illes Malvines faran l’any vinent un referèndum per a decidir si volen continuar sota domini britànic o volen passar a ser part de l’Argentina. Aquest referèndum és una temptativa més per a resoldre el conflicte sobre la sobirania d’aquest arxipèlag atlàntic que oposa Londres i Buenos Aires des de fa dècades.

El president de l’Assemblea legislativa de les Malvines, Gavin Short, després d’anunciar el referèndum en un comunicat, va assegurar que la intenció era de demostrar que la gent volia continuar essent part de la corona britànica: ‘Farem el referèndum, no perquè tinguem cap mena de dubte sobre qui som ni quin futur volem, sinó per demostrar al món que n’estem segurs.’ Un referèndum que es farà el 2013, si bé encara no se’n sap la data precisa.

El govern de Cristina Fernández de Kirchner no s’ha manifestat oficialment sobre el referèndum per a aturar la reclamació argentina de la sobirania sobre les Malvines. En canvi, el govern britànic ja ha dit que respectaria el resultat del referèndum.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any