ERC vol que el govern nomeni Jordi Pujol ‘ambaixador’ a la UE

  • Per denunciar l'espoli fiscal i impulsar la independència, segons que ha dit Marta Rovira · L'ex-president diu que no vol comentar aquesta proposta

VilaWeb
Redacció
11.06.2012 - 16:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que nomeni l’ex-president Jordi Pujol ambaixador del govern a la Unió Europea perquè denunciï l’espoli fiscal i impulsi la independència. ‘Seria un excel·lent ambaixador perquè el coneixen i el reconeixen. Ell no té problemes per a denunciar la situació d’espoli fiscal que patim i té molt clar que només hi ha una sortida, la independència’, ha sentenciat.

Els republicans han estat molt crítics amb la gestió del delegat de la Generalitat a Brussel·les, Juan Prat, a qui acusen de no defensar els interessos de Catalunya i presentar-la a la UE com ‘una comunitat autònoma més’.

Per Rovira, Jordi Pujol podria exercir de ‘lobby exterior’ ja que, segons que lamenta, el govern no s’esforça a explicar als països europeus la situació de greuge fiscal que viu Catalunya.

ERC defensa que Catalunya tingui ‘complicitats’ internacionals si algun dia vol aconseguir un aval ampli a la independència, ja que gran part de la seva viabilitat passa perquè la comunitat internacional reconegui el nou estat.

L’ex-president Pujol, preguntat per VilaWeb, ha dit que no volia comentar aquesta proposta d’Esquerra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any