‘València necessita una cançó’

  • Un documental sobre la música en valencià triomfa a la xarxa

VilaWeb
Redacció
07.06.2012 - 20:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El documental ‘València necessita una cançó’, fet per dos joves de Gandia (La Safor) i que recull més de 30 entrevistes a músics, periodistes i diferents professionals relacionats amb la música en valencià, ha comptabilitzat més de 7.000 visites des de la seua estrena a Internet dimarts passat.

La cinta, de 48 minuts de durada, intenta explicar en primera persona la situació actual que viu la música en valencià, així com la seua història i perspectives de futur. Els autors de l’obra, Borja Pons i Guillem Nicolàs, van decidir llançar la cinta a la Xarxa “a causa de l’interés que aquesta obra havia despertat no tan sols entre els músics i cantants en valencià, sinó també entre els amants de la cultura valenciana i entre el públic en general, que troben en esta obra una anàlisi completa de la situació actual que viu la música en valencià”, han explicat en un comunicat.

Este llançament en primícia ha estat “tot un èxit”, segons els propis autors, ja que en a penes 24 hores el documental ja superava les 3.000 visualitzacions. El documental es pot visualitzar íntegrament en el web http://musicaenvalencia.wordpress.com, un bloc creat pels mateixos autors com a complement al documental.

Amb aquesta publicació a Internet, Borja Pons i Guillem Nicolàs esperen aconseguir que el documental “arribe a tanta gent com siga possible i que es done a conèixer la situació real que viu la música en valencià”, una música que tot i estar en el millor moment de la seua història, segons s’aferma en el documental, “no deixa de patir el descrèdit de nombroses institucions públiques que haurien de donar-li suport”.  

Els autors del documental ja han anunciat que el llançament a Internet és només un avanç del llançament definitiu del documental, que inclourà en un DVD contingut extra inèdit. Els DVDs, que estaran disponibles durant aquest mes de juny, han estat realitzats gràcies a “centenars de mecenes que van recolzar el projecte a través de la plataforma de micro-mecenaje Verkami. Fins ara, del documental només es podia veure un curt tràiler a Internet. Però l’obra ja havia despertat grans expectatives a causa de, segons els seus autors, a la rellevància dels personatges que apareixen, com Raimon, Feliu Ventura, Miquel Gil, Vicent Torrent, Xavi Sarriá o Pep Gimeno “Botifarra”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any