La jutgessa ordena detencions i escorcolls pel ‘cas de cooperació’ valencià

VilaWeb
Redacció
07.06.2012 - 14:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La jutgessa d’instrucció número 21 de València ha ordenat diverses detencions i escorcolls en relació a l’anomenat ‘cas de la cooperació’, que investiga un presumpte desviament de fons de Cooperació per part de l’anterior Conselleria de Solidaritat i Ciutadania valenciana, quan la comandava l’actual síndic del PP a les Corts, Rafael Blasco.

La fiscalia anticorrupció investiga des de fa mesos els recursos adjudicats pel Consell a les fundacions Cyes i Hemisferio, arran d’una denúncia de la diputada del PSPV Clara Tirado sobre les subvencions atorgades el 2008 per la Conselleria de Solidaritat. Tirado va denunciar la subvenció de prop de dos milions d’euros concedida pel govern valencià per abastir i tractar l’aigua per al consum humà i produir aliments a Nicaragua perquè assegurava que va destinar-se a comprar béns immobles a València.

Paral·lelament a aquesta investigació, la fiscalia va obrir una altra causa per la documentació aportada per la diputada de Compromís Mireia Mollà, on s’afirmava que la conselleria de Blasco també fa afavorir la Fundació Entre Pobles –ara anomenada Hemisferi–. Segons que va dir Mollà, els diners de les subvencions no es destinaven als objectius de l’entitat sinó a empreses creades per la fundació.

Sobre aquest cas de corrupció que ha tornat a esquitxar el govern valencià, el president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha anunciat avui que les empreses relacionades amb el suposat desviament de fons deixaran de cobrar la subvenció del Consell. Amb tot, ha dit que no hi hauria conseqüències polítiques fins que no hi hagi un veredicte. Ha estat la resposta a la pregunta del portaveu de Compromís, Enric Morera, sobre les mesures d’exemplaritat i recuperació dels diners públics ‘saquejats’ que el Consell ha d’adoptar arran del cas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any