Twitter obre el procés de traducció al català

  • També s'obre a l'èuscar, al grec, al txec, a l'ucraïnès i a l'afrikaans

VilaWeb
Redacció
16.05.2012 - 23:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de moltes reivindicacions i d’alguns tímids anuncis, Twitter ha obert formalment el procés participatiu per a traduir tota la interfície al català. L’empresa de missatges curts s’obre ara a la traducció al català, a l’èuscar, al grec, al txec, a l’ucraïnès i a l’afrikaans.

En vist de l’allau de voluntaris per a traduir al català els termes de Twitter, un responsable de la companyia, Nico Sallembien, ha desafiat la comunitat catalana a traduir el servei més de pressa que no l’àrab, que va enllestir-la en una setmana.

El febrer d’enguany Twitter es va comprometre a llançar la versió catalana de la xarxa social aquest mateix 2012. El periodista Albert Cuesta, principal responsable de la plataforma #twitterencatalà, havia enviat un missatge a Twitter demanant si, després de la versió catalana d’OS X Lion, no havia arribat l’hora de fer-la versió de Twitter. I l’empresa li va respondre privadament: ‘Apreciem el vostre entusiasme. Us prometem que, si bé no serà immediatament, aquest 2012 llançarem Twitter en català. Ens mantindrem en contacte.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any