Els verificadors internacionals constaten que ETA compleix els compromisos

  • La comissió s'ha reunit amb la banda i diu que aquesta 'està preparada per a dialogar'

VilaWeb
Redacció
04.05.2012 - 18:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Comissió Internacional de Verificació (CIV) de l’alto-el-foc ha constatat que ETA està ‘preparada per a dialogar sobre qüestions pràctiques per tal de consolidar el procés’ de pau. També considera que el pla de reinserció de presoners del govern espanyol és un pas endavant, i espera que n’hi hagin més en la mateixa direcció.

El grup de verificadors internacionals s’ha reunit a Bilbao amb representants del PNB, el PSE, l’esquerra abertzale, la patronal Confebask, els sindicats UGT, CCOO, ELA i LAB i representants de l’església. En acabat, ha fet públic un comunicat en què assegura que ha tingut contactes directes amb ETA i que la banda li ha transmès el missatge que estava preparada per a dialogar. La comissió també ha constatat que ETA continua respectant els seus compromisos amb el cessament de la violència i que avança cap a la consolidació de la pau.

Aquesta és la tercera visita oficial de la comissió, que considera que es continuen fent passos per a consolidar la pau al País Basc. Per això ha animat ‘tots els agents polítics i socials de la societat basca i la resta d’actors rellevants a mantenir un diàleg fluït’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any