Ontinyent dedica el Dia del Llibre a una lectura pública de ‘Nosaltres els valencians’

  • La biblioteca de l'Olleria regala roses i exposa un catàleg de 1933 d'un forn de vidre

VilaWeb
Redacció
23.04.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Agullent es va avançar al Dia del Llibre amb la celebració dissabte passat de la I Fira del Llibre que es feia en aquell municipi. Avui dilluns, un dels actes principals de la diada és la lectura continuada del llibre ‘Nosaltres els valencians’, l’assaig de Joan Fuster. Alumnes de diversos centres educatius de la comarca passaran per la Casa de la Cultura del Palau dels Barons de Santa Bàrbara per posar veu als textos de l’escriptor de Sueca, tot aprofitant l’exposició que s’hi pot contemplar dedicada al 50 aniversari de la publicació del llibre.

A l’Olleria, durant aquest dia de Sant Jordi la biblioteca municipal repartirà roses als usuaris, i a les 19.30 h s’inaugurarà una exposició dedicada al catàleg de 1933 de la fàbrica de vidre ‘La Primitiva’, coneguda popularment com a ‘forn de les Gisbertes’. Fins al 23 de maig hi ha programades activitats, com la presentació d’una aplicació de la biblioteca per a telèfons i pissarretes, un taller d’iniciació a les xarxes socials, la presentació del llibre ‘Vides desafinades’ de Xavier Aliaga el 18 de maig, o una parada solidària al mercat municipal els ingressos de la qual es dedicaran a comprar llibres electrònics per a atendre malalts crònics.

Novetats editorials

Pel que fa a novetats editorials, n’hi ha dues de molt recents relacionades amb la Vall d’Albaida. D’una banda ‘Tibar l’arc. Una mirada a la poesia valenciana actual‘ (Tria Llibres, abril de 2012) reuneix obra 27 poetes valencians nascuts entre 1970 i 1987. Cada poeta hi ha contribuït amb quatre poemes ja publicats i un d’inèdit; un poeta dels quals és l’ontinyentí Sergi Torró.

L’altra novetat, de la mateixa editorial, és el volum ‘Ultratge’, que recull 16 històries escrites per Joan Olivares. Tots dos llibres es presentaran aquest divendres 27 d’abril, a les 20 h, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

D’altra banda, l’ontinyentina Ediciones Baylon acaba de llançar Templum, una revista elecrònica dedicada a l’art digital i publicada en anglès, alemany, espanyol, francès i italià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any