Dibuixar i explicar. Subi i Anna

  • Presenten cinc nous títols aquest Sant Jordi

VilaWeb
Meritxell Verdaguer / LaRella
20.04.2012 - 18:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa 12 anys que aquesta parella, Anna Obiols i Subi, instal·lada a Sant Boi de Lluçanès, treballen junts il·lustrant i narrant contes. Aquest Sant Jordi presenten cinc títols nous  i comencen una col·laboració amb el Bibliobús de la Diputació de Barcelona que els portarà a diferents pobles del Lluçanès.

L’Anna és qui escriu el conte i en Subi l’il·lustra. Arran d’haver aconseguit algun premi en concursos d’il·lustració de contes, van començar a agafar-se aquest ofici seriosament fins al punt de convertir-se en la seva feina. “Has de moure més d’un projecte a la vegada, tot i que sempre ha estat difícil editar, la crisi econòmica fa que les coses vagin molt més lentes”, comenta en Subi. L’Anna s’encarrega també d’aquella feina que no es veu: “Has d’anar a vendre les idees, ensenyar el material, fer-te pesat, seguir els projectes, insistir…”. “Fem feines comunes però a vegades t’arriben encàrrecs d’altres autors i no pots dir que no, ho has d’anar fent tot una mica”, conclou en Subi. Els seus llibres han estat traduïts a una vintena d’idiomes.
Quan es van conèixer en Subi ja treballava en temes d’il·lustració i l’Anna escrivia per afició, “a mesura que vam ser parella i va començar a sorgir el projecte en comú, vaig començar a prendre’m l’escriptura d’una manera més professional”, explica.
Tot i que la majoria de contes són per al públic infantil,  han publicat algunes històries per adults. Com ells expliquen, els contes es vinculen sempre amb els nens que en gaudeixen els dibuixos però alguns tenen una segona lectura que només els adults poden entendre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any