El CNS vol reduir els salaris de la plantilla en un 25%

  • La nova Junta Directiva del Club Natació Sabadell ha presentat un nou conveni d'acord amb la darrera reforma laboral que pretén retallar la plantilla i rebaixar les condicions laborals per a tots els treballadors de l'empresa

VilaWeb
Júlia Valencia
19.04.2012 - 12:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de més d’un any de polèmics acomiadaments que, actualment, s’estan resolent als jutjats, s’expandeix un clima de tensió entre els i les treballadores del CNS per la possible aplicació d’un nou conveni per part de la Junta Directiva que pretén rebaixar el 25% del sou de la plantilla i les condicions laborals actuals. El comitè d’empresa està estudiant la possible negociació després d’haver declarat ‘inacceptable’ aquest reajustament dut a terme per l’empresa i espera una nova proposta per part de la Junta Directiva que no sigui tant ‘ferotge en l’atac als drets més bàsics dels i les treballadores’.

David Molano, secretari del comitè d’empresa per CCOO explica a Vilaweb Sabadell la situació actual de la relació amb els càrrecs directius articulada per la nova proposta de conveni que ha presentat la junta aquest últim mes. ‘És un conveni inadmissible que va en detriment de les actuals condicions laborals’, exposa, ‘no l’acceptem i entenem que s’obre un procés de negociació amb l’empresa en la que procurarem defensar els drets més bàsics dels nostres treballodors/es’. D’aquesta manera, el proper 27 d’abril el comitè d’empresa té una reunió amb els càrrecs de Direcció per perfilar com serà aquest conveni que encara no és ferm.

Tensió amb la nova Junta Directiva

El clima entre els i les treballadores del CNS és d’incertesa i preocupació des de fa més d’un any quan alguns treballadors van ser acomiadats de forma inesperada per la nova Junta Directiva. Aquests acomiadaments han derivat en processos judicials en els que treballadors a nivell personal han demandat l’empresa.

UGT ja va denunciar públicament, fa gairebé un any, l’acomiadament selectiu de 6 treballadors. Des d’aleshores algunes d’aquestes persones acomiadades han iniciat processos judicials en els que el CNS és demandat per acomiadar de forma improcedent. Antonio Ortiz, per exemple, membre del comitè d’empresa i representat d’UGT, va decidir denunciar legalment l’empresa després d’haver defensat els i les treballadores acomiadades. El passat mes de febrer es va realitzar el judici en el què el jutge ‘va dictaminar una sentència favorable a les peticions del membre sindical’, tal i com explica un blog creat per diversos treballadors ‘indignats’. Existeixen altres demandes contra els càrrecs directius del CNS que encara segueixen en espera de judici.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any