Gegants, tots a l’església!

  • El 25è aniversari dels gegants d'Olost, marcat per la pluja, omple la plaça

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Algú va pensar que la pluja acabaria espatllant la cercavila d’ahir a la tarda a Olost, amb motiu del 25è aniversari dels gegants del mateix poble, en Perot i la Mercè. L’únic que va fer l’aigua que va caure va ser accentuar l’espectacle dels gairebé 40 gegants que van dansar i dansar pels carrers d’Olost.

El gegants amfitrions ja havien arribat a la plaça quan van començar a caure les primeres gotes, la resta de figures es van haver de posar l’impermeable per arribar al punt final i fer cap a l’església. Emoció. L’església, amb gegants, grallers i timbalers, va ser una festa. La pluja va alterar el guió previst però va fer inoblidable aquest 25è aniversari que tenia com a acte central la trobada gegantera d’aquest dissabte.

Ahir va ser la primera vegada que els gegants vells i nous d’Olost van ballar junts. Els gegants vells, de 25 anys d’edat, van ser guarnits amb una corona d’aniversari feta pels nens del poble. La ballada dels quatre gegants d’Olost va donar sortida a la cercavila en la que hi van participar 17 colles, entre elles totes les del Lluçanès: Alpens, Santa Eulàlia de Puig-oriol, Prats de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra i Sant Bartomeu del Grau. El moment més solemne va ser a l’acabar la cercavila, després dels entrebancs d’entrada a l’església, quan va prendre la paraula l’alcalde del municipi, Josep M. Freixanet, qui va entregar la medalla de plata del poble a l’actual cap de la colla gegantera, Gil Salvans. La pluja va desaparèixer i els gegants van tornar a ballar a la plaça.

“Objectiu aconseguit”, així de satisfets es mostraven avui els geganters, un dia després de la gran festa, contents que també hi haguessin participat persones vinculades a la colla que va iniciar la tradició gegantera a Olost. Al pavelló es va organitzar un sopar amb més de 500 persones i allà es va entregar un ram de flors a Dolors Corominas, escultora dels primers gegants. A quarts de 12 de la nit va començar la cercavila nocturna, i els concerts de Komanem i Oques Grasses van tancar un dia esgotador. La celebració del 25è aniversari continuarà el dia 20 de maig amb una caminada amb els gegants, la Mercè des de Pecanins i en Perot des de Rocaguinarda es retrobaran a Olost. Si plou, l’església, que havia estat el “garatge” dels gegants vells, potser haurà de tornar a donar aixopluc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any