Caos en un centre de Barcelona encès pels incidents

  • Els mossos desallotgen plaça de Catalunya pels greus incidents · La policia dispara gasos lacrimògens · Topades molt violentes entre els mossos i manifestants a la plaça Urquinaona · Contenidors cremats i aparadors destrossats

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.03.2012 - 19:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La multitudinària manifestació que avui a la tarda ha recorregut el passeig de Gràcia de Barcelona, convocada pels principals sindicats, s’ha vist condicionada pels incidents que hi ha a la plaça Urquinaona i al carrer de Fontanella, a tocar de la plaça de Catalunya: un grup de manifestants violents, encaputxats, han cremat contenidors i han atacat aparadors. Els mossos han intervingut amb dures càrregues i dispararant pilotes de goma i gasos lacrimògens; de fet els antiavalots disposaven de màscares de gas, tal com es pot veure a la foto de la dreta, la qual cosa feia pensar que farien servir aquests gasos. Degut als greus incidents la policia ha acabat desallotjant la plaça de Catalunya.

Un dels establiments afectats és un Starbucks Coffee, a la confluència entre ronda Sant Pere i plaça Urquinaona, en què hi han calat foc després d’haver trencat els vidres de l’aparador.

Càrregues al Raval

La batalla campal s’ha anat estenent, perquè la policia ha volgut fer fora i desalotjar els carrers de tot el centre, fins i tot del Raval, on els antiavalots han entrat amb furgons i disparant pilotes de goma pels carrers del barri.

Els incidents condicionen la manifestació

Aquests incidents han fet alentir l’avançament de la manifestació pacífica. La manifestació que ha començat a la confluència de la Diagonal i el passeig de Gràcia ha estat molt nombrosa, i segons els sindicats ha aplegat entre 800.000 i 900.000 persones. La capçalera ha avançat molt a poc a poc i s’ha dissolt a l’altura del carrer Aragó, abans d’arribar a la plaça de Catalunya, per evitar de coincidir amb els incidents que paral·lelament hi havia.

La manifestació convocada per la CGT a Barcelona havia començat aquesta tarda als Jardinets de Gràcia i havia anat baixant pel carrer Pau Claris sense incidents, fins que a l’altura del carrer Consell de Cent un grup de manifestants encaputxats ha começat a cremar contenidors i a fer barricades. Els mossos d’esquadra han intervingut amb càrregues contra aquests manifestants. Les topades han estat violentes a Pau Claris, sobretot a l’altura de la plaça Urquinaona, i després s’han traslladat al carrer de Fontanella.

Més incidents al matí

Aquest migdia ja hi ha hagut incidents violents als carrers del centre de Barcelona, concentrats sobretot a la zona pròxima a plaça de Catalunya. Grups de manifestants han atacat i una calat foc en algunes sucursals d’entitats bancàries. A la confluència de Rosselló amb Balmes hi ha hagut un gran incendi de contenidors, tal com es pot veure en el vídeo que acompanya aquest text.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any