Presentació a Ontinyent de la 25a Trobada de la Vall d’Albaida

  • Vídeo de l'acte de presentació amb la cançó de laTrobada

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.03.2012 - 23:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Divendres 2 de març es va presentar al Teatre Echegaray d’Ontiyent la 25a Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida, que se celebrarà a la capital de la comarca dissabte 31 d’aquest mes. L’actriu ontinyentina Maria Juan fou la mestra de cerimònies de l’acte, en què hi intervingué el cor del Concervatori d’Onitnyent amb la interpretació de la cançó de la Trobada, escrita per Sergi Gómez i Soler i amb música del seu germà Saül.

A més dels parlaments d’Anna Rios en representació de la comissió organitzador, de Josep M. Andrés com a president de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, i de l’alcalde Jorge Rodríguez, l’acte va servir per presentar el logotip, obra de Rafa Torró. I un grup de xiquets i xiquetes va representar una escena en què simulaven un escola que pateix les retallades, en reivindicació, segons l’organització, d’una millora dels servicis públics.

A la nit va tindre lloc el tradicional sopar, en què es va lliurar el XVII Premi Benicadell, destinat a entitats o associacions que destaquen per la defensa o ús del valencià. Enguany ha estat per a l’Associació de Comerciants d’Ontinyent Comerç IN, en nom de la qual va rebre el guardó el seu president Rafael Vaello.
La vetlada, animada per Almudena Francés qui dramatitzà poesies i contes, especialment ‘la Ventafoc ja no creu en princeps blaus’, serví també per fer lliurament del txec de 8.721 euros per part d’Escola Valenciana a Escoles Solidàries, per a la construcció d’una escola a Punto Chico (Nicaragua). El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno  donà el xec a Joan Bou president, d’Escoles Solidàries, amb l’import recollit amb la col·laboració dels centres valencians durant la campanya ‘Un euro llavor de  pau’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any