La fiscalia demana deu mesos de presó per al sindicalista Josep Garganté

  • L'acusa de trencar una càmera de TV3 durant els aldarulls a Barcelona durant la vaga general del 29 de setembre del 2010

VilaWeb
Redacció
23.02.2012 - 16:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fiscalia demana fins a deu mesos de presó per al portaveu del sindicat CGT a la secció d’autobusos de TMB, Josep Garganté, a qui acusa de trencat l’òptica d’una càmera de TV3 durant uns aldarulls a Barcelona el dia de la vaga general del 29 de setembre del 2010. El treballador de TV3 diu que va identificar Garganté per uns tatuatges al coll i perquè no tenia cabells, mentre que l’acusat ha negat que trenqués la càmera.

Concretament, l’acusen de danys, valorats en uns 2.600 euros, per haver colpejat amb algun objecte contundent una càmera de la televisió catalana que enregistrava els aldarulls entre els mossos i alguns manifestants a la confluència de la ronda Sant Antoni i la plaça Universitat de Barcelona.

Garganté ha explicat que aquell migdia un càmera de TV3 se li va acostar i li va retreure que li hagués trencat la càmera de televisió. Ell li va respondre que no en sabia res i se’n va desentendre. Però uns dies després, el 14 d’octubre, els mossos el van detenir a la sortida de la feina de TMB per danys i desordres públics. A més, li van intervenir una porra extensible, arma prohibida, que Garganté ha justificat que portés perquè havia estat amenaçat de mort per CCOO i UGT.

L’acusació de desordres públics va decaure, però la de danys s’ha mantingut fins avui, que la fiscalia li demana deu mesos de presó o una multa de 6.000 euros, mentre que TV3 demana sis mesos de presó o 3.600 euros de multa, més els 2.600 euros d’indemnització per la reparació de la càmera.

El càmera de TV3, darrere d’una mampara per preservar la seva imatge, ha explicat que mentre ell gravava els aldarulls, algú ajupit va donar un cop contundenta l’òptica de la càmera, que en aquell moment no gravava. Diu que va posar-la en marxa i que va ser a temps de veure el braç de qui va donar el cop, que pertanyia a a algú que marxava ajupit, que era calb i que portava un tatuatge al coll. Poc després el va seguir i va identificar Garganté com l’autor de l’agressió, a qui coneixia com a portaveu dels conductors d’autobús.

Les imatges de la càmera, que no s’han vist durant el judici, mostren els instants posteriors a l’agressió, on es veu algú aixecant-se molt a prop de la càmera. Però la defensa sosté que no es pot identificar Garganté com l’autor dels danys. En les imatges tampoc no es pot identificar Garganté com un dels autors dels aldarulls, tal com havia insinuat el càmera de TV3.

Garganté ha dit que el judici era una mena de càstig per la seva actuació durant la reivindicació dels dos dies de descans que els conductors d’autobús van portar a terme mesos abans. Per això, ha acusat l’aleshores regidora de Seguretat i Mobilitat, i presidenta de TMB, Assumpta Escarp, de ser darrere de l’acusació. També ha dit que el càmera es va confondre perquè aquell dia duia una samarreta de color gris clar, i l’home a qui el càmera ha identificat com a Garganté apareix amb una samarreta fosca.

Un grup de persones s’ha acostat a la Ciutat de la Justícia per donar suport a Garganté i demanar-ne l’absolució.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any