CCOO i UGT desautoritzen el seus sindicats a mossos per l’atac al català

  • Sindicats del cos es comuniquen només en espanyol per pressionar el conseller d'Interior

VilaWeb
Redacció
13.01.2012 - 21:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els sindicats de mossos d’esquadra han decidit d’atacar el català per a pressionar el govern en la negociació de les condicions laborals del cos. Els portaveus dels sindicats SPC, SAP-UGT i SME-CCOO han decidit de parlar només en espanyol, ‘com a mesura de pressió’. Les direccions nacionals dels sindicats UGT i CCOO han desautoritzat aquesta manera de protestar perquè ‘la llengua és patrimoni de tots i no es pot fer-ne aquest ús inadequat per legítimes que siguin les reivindicacions, ha afirmat a VilaWeb el secretari general d’UGT, Josep Maria Àlvarez.

Àlvarez ha dit que havia parlat amb el secretari general del sindicat SAP-UGT i que coincideixen en el respecte pel català i en no considerar correcte l’utilització de la llengua en aquesta reivindicació. ‘No només desautoritzem aquesta manera de protestar, sinó que condemnem que es recorri a la llengua com una arma de confrontació perquè és patrimoni de tots els catalans’, ha dit Àlvarez.

‘Nosaltres tenim una posició molt clara amb la llengua i no canvia en absolut cap qüestió, i tenim una línia claríssima sobre el que és un sindicat nacional de Catalunya’, ha declarat a VilaWeb la portaveu de CCOO, Dolors Llobet, que ha afegit: ‘Pel que fa a la nostra llengua nosaltres tenim programes fins i tot de promoció de l’ús social de la llengua. I la llengua és un dret, ho tenim claríssim. Aquesta és una posició d’un sindicat que no consta en cap reivindicació que ens hagi arribat de mossos i que no té res a veure amb la posició oficial de Comissions Obreres, que continua essent la mateixa: l’aposta per la llengua catalana i per a la seva normalització. Esbrinarem aquesta qüestió, i veurem què ha passat: si és un estirabot o si és una qüestió que va més enllà’.

El portaveu del sindicat de mossos d’esquadra SME-CCOO, Toni Castejón, també ha volgut justificar la mesura. En declaracions a Nació Digital ha dit: ‘Com que a Interior li farà mal la llengua, doncs anem contra llengua’.

Per la seva banda, el portaveu de SAP-UGT, Valentín Anadón, ha explicat a VilaWeb que ho fan perquè ‘a aquest govern nacionalista de CiU li importen més les qüestions d’imatge que no de seguretat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any