El president de l’ICS dimiteix de director general del hòlding d’empreses municipals de Reus

  • Dilluns la CUP va denunciar-lo a la fiscalia per incompatibilitat de càrrecs

VilaWeb
Redacció
11.01.2012 - 13:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de l’Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, ha dimitit com a director general del hòlding d’empreses municipals de Reus, Innova, i també com a director de serveis de l’Ajuntament Reus, segons que ha informat avui el batlle de la ciutat, Carles Pellicer. La renúncia arriba just l’endemà que la CUP de Reus presentés una denúncia a la fiscalia de l’estat ‘per l’opacitat’ en els comptes d’Innova i per ‘la incompatibilitat en els càrrecs públics i privats que compaginava Prat’.

A més de director general d’Innova, càrrec del qual ja ha dimitit, Prat és president de l’ICS, membre de diversos consells consultius del President Mas i soci de l’empresa privada de sanitat, USP Hospitals.

El batlle de Reus ha explicat que ha acceptat la renúncia, però no l’ha volguda vincular directament a les darreres informacions aparegudes sobre les presumptes incompatibilitats de Prat i la denúncia de la CUP. Sí que ha dit, però, que que se sent ‘més alleugerit’ després de la renúncia pel clima que s’havia generat entorn el hòlding d’empreses municipals.

Prat, avalat pel govern

Hores abans de la renúncia, el portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, va assegurar ahir que s’havia complert ‘escrupolosament’ la llei en el nomenament de Josep Prat al capdavant de l’ICS i en va avalar la continuïtat al càrrec.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any