Es mor el jove de Manresa que ha sofert una aturada cardíaca en ser detingut pels mossos

  • Felip Puig atribueix l'aturada cardíaca al 'sobreesforç per oposar resistència' a la policia · La família ha interposat una denúncia contra els mossos

VilaWeb
Redacció
01.01.2012 - 18:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jove de Manresa que ha sofert una aturada cardíaca durant una detenció dels Mossos d’Esquadra s’ha mort aquesta tarda, segons han confirmat fonts del Departament d’Interior. El jove es trobava en coma induït a l’hospital Sant Joan de Déu de Manresa. El conseller d’Interior, Felip Puig, ha atribuït l’aturada cardíaca del detingut ‘a la seva actitud agressiva i al sobreesforç que va haver de fer en plantar cara als agents’ i ha qualificat de correcta l’actuació de la policia catalana.

‘Sense la resistència, l’agressió i l’intent d’apoderar-se de l’arma d’alguns dels agents, el detingut no hauria tingut cap accident. L’excitació, la violència i la condició física va comportar que en un moment donat tingués una situació sobrevinguda com a conseqüència d’un sobreesforç,’ Així ha descrit el conseller les circumstàncies de la detenció.

Sergio E. C., veí de Manresa, tenia 13 ordres de recerca i detenció, i antecedents als mossos i al cos de policia espanyol. Es tracta d’un jove de 34 anys, i se l’acusava d’un delicte d’atemptat de resistència greu contra els agents de l’autoritat. Un cop arrestat, el detingut i cinc policies van ser traslladats a l’hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Els agents van ser donats d’alta durant la matinada d’aquest dissabte. La família ha interposat denúncia contra els mossos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any