Llibertat provisional sense fiança per al regidor de Masquefa que va atropellar dos veïns

  • El jutge li imputa dos delictes d'homicidi en grau de temptativa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.10.2011 - 14:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El regidor de l’Ajuntament de Masquefa (Anoia) detingut per haver atropellat dues persones dimecres, Juan José García Mora, ha quedat en llibertat sense fiança després de declarar avui al matí al jutge. El jutge li imputa dos delictes d’homicidi en grau de temptativa i l’obliga a presentar-se al jutjat cada cinc dies; li ha retirat el passaport i ha decretat una ordre d’allunyament de les dues víctimes.

La policia el va detenir per haver atropellat l’ex-regidor d’Urbanisme d’Independents per Masquefa (IPM), Xavier Manuel Altés, i un veí d’aquest municipi de l’Anoia, que havien despenjat una bandera espanyola penjada en pal enganxat amb dues brides a la barana que hi ha davant l’ajuntament del municipi. La bandera, l’havia penjada abans sense autorització García Mora mateix, que també havia estat regidor del PP.

D’una altra banda, la vice-presidenta del govern i consellera de Governació, Joana Ortega, ha qüestionat que el regidor Juan José García Mora pugui continuar representant el poble que el va elegir a les eleccions municipals. Tant l’ajuntament com el departament estudien si des del punt de vista jurídic és possible suspendre-li l’acta de regidor. Ortega ha manifestat el seu suport al batlle Xavier Boquete (CiU), al consistori i al poble. I l’ajuntament ha decidit de personar-se com a acusació particular contra el regidor García Mora.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any