El professor Brian Schmidt de la Universitat Nacional d’Austràlia guardonat amb el premi Nobel de física

  • Juntament amb el seu antic company de classe de la Universitat de Harvard, Adam Riess

VilaWeb
Redacció
04.10.2011 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tretze anys després de provar el que semblava increïble -que l’univers està en expansió, i ho fa a un ritme accelerat– l’astrofísic Brian Schmidt de la Universitat Nacional d’Austràlia (ANU) ha estat guardonat amb el premi Nobel de física. juntament amb el seu antic company de classe de la Universitat de Harvard, Adam Riess, de la Universitat Johns Hopkins de Califòrnia. El premi reconeix el treball dels dos professors dirigint un equip de recerca de supernoves.

 

En declaracions a fetes al diari The Age ahir nit des de la seva casa a Canberra, el professor Schmidt, nascut als Estats Units, va admetre que els resultats de la recerca que mostren que l’univers va creixent, van estar publicats per primera vegada l’any 1998, i van ser rebuts, inicialment, amb un cert escepticisme.

El professor Schmidt, de 44 anys, es va graduar amb un doctorat per la Universitat de Harvard el 1993 i es va traslladar a Canberra l’any següent amb la seva dona australiana. Actualment treballar a l’observatori Mount Stromlo de l’ANU. ”Austràlia m’ha donat una gran oportunitat per fer aquesta investigació i realment he d’agrair la meva bona estrella per poder fer la meva feina aquí”, va dir el professor Schmidt.

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any