Els Castellers de Vilafranca brillen a la diada de la Mercè

  • Han descarregat el tres de nou amb agulla · A la jornada, també hi han participat les colles de Barcelona i Terrassa

VilaWeb
Redacció
25.09.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’haver-se suspès ahir, per la pluja, la diada amb les colles de la ciutat, avui la plaça Sant Jaume de Barcelona ha acollit una jornada castellera amb dues de les millors colles del moment, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca, que han compartit cartell amb els amfitrions, els Castellers de Barcelona. Els verds han fet un gran regal al públic de la diada castellera de la Mercè, atès que per primera vegada s’ha descarregat a la plaça de Sant Jaume el tres de nou amb l’agulla, construcció de notòria dificultat. És la tercera vegada que es descarrega aquest gamma extra, totes tres a càrrec dels de Vilafranca.

Dos castells de gamma extra més, la torre de nou i el pilar de vuit, i el quatre de nou amb folre han tancat la millor actuació mai vista a la capital catalana. Per la seva banda, els Minyons de Terrassa han carregat el dos de nou amb folre i manilles i han descarregat el tres de nou i el quatre de vuit amb l’agulla. Finalment, els amfitrions, els Castellers de Barcelona, han descarregat la torre de vuit i el quatre de vuit.

La brillant actuació d’avui s’afegeix a una temporada castellera que està essent històrica. Tot just divendres passat, la Jove Xiquets de Tarragona es va afegir a les colles de gamma extra en carregar el cinc de nou amb folre a la jornada de Santa Tecla.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any