Milers d’indignats es manifesten a favor dels drets socials a diverses ciutats del país

  • A Barcelona, València, Palma i Lleida · Una cinquantena d'indignats han passat la nit a les portes de la borsa de Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.09.2011 - 19:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A les 19.00 han començat de manera simultània manifestacions a diverses ciutats dels país convocades a través de les xarxes socials (al Twitter, amb l’etiqueta #18smani) pels indignats en protesta contra les retallades en els serveis socials. A Barcelona, milers de manifestants marxen desafiant la pluja des de la plaça Catalunya cap a l’arc de Triomf amb pancartes a favor de l’ensenyament públic i el sistema de salut. El lema és ‘Banquers i polítics: traieu les mans del que és públic’. A Palma, al voltant uns quants centenars de manifestants han sortit de Parc de Mar en direcció a la plaça d’Espanya (etiqueta #18spalma). Podeu seguir en directe la manifestació de Palma a través d’aquest enllaç. I a Lleida, més d’un centenar de manifestants marxen pel centre de la ciutat.

Aquestes protestes arriben l’endemà d’una altra acció coordinada a nivell mundial que ha portat els indignats a passa la nit a les portes de les principals borses del món per a protestar contra el sistema financer. La iniciativa, convocada a Twitter amb les etiquetes #occupywallstreet i #takewallstreet, ha tingut un seguiment desigual: a la borsa de Nova York s’hi van aplegar ahir mig miler de manifestants, dels quals s’estima que un centenar hi passen la nit (vídeo). San Francisco, Los Angeles, Atenes, Berlín, Milà, Madrid o Tel Aviv són algunes de les ciutats que també han vist com les portes de les seves borses s’omplien d’indignats. Al nostre país, l’entrada de la borsa de Barcelona també fou ocupada ahir per desenes de d’indignats, una cinquantena dels quals hi ha passat la nit. L’etiqueta utilitzada és #trobadabcn.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any