Google compra Motorola per poder fabricar dispositius propis

  • L'operació costa vuit mil set-cents milions d'euros

VilaWeb
Redacció
15.08.2011 - 15:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Google ha anunciat avui per sorpresa la compra de Motorola Mobility, la companyia fabricant de dispositius mòbils, per 8.700 milions d’euros (vint-i-vuit euros per acció). Amb aquesta adquisició, Google es dota de tecnologia per poder fabricar els seus propis telèfons i dispositius, moviment estratègic que per alguns mitjans ja estat interpretat com un primer pas d’assimiliació a Apple, per a poder-hi competir amb més igualtat de condicions.

Google va mirar de llançar fa uns anys el seu propi telèfon mòbil, el Nexus, associant-se amb la companyia HTC. Però l’aposta no va funcionar i el nou dispositiu no va quallar al mercat. Finalment, Google va arrobar a diversos acords amb els fabricants per a poder dotar els seus dipositius del sistema operatiu de Google: Android.

Tant Motorola com Google han deixat clar que aquest acord no impedirà que altres compnayies puguin continuar utilitzant Android, el codi del qual continuarà essent obert. Aquest anunci arriba, també, poc abans que Samsung llenci als Estats Units el seu dipositiu mòbil, que utilitza Android i que té per objectiu convertir-se en el principal competidor de l’iPhone d’Apple.

La reacció de Microsoft

Amb l’aliança entre Google i Motorola, Google entra de ple, ara sí, en el sector de la telefonia mòbil i les pissarretes i competirà amb Apple en diferents fornts. El que queda per veure ara, però, és quina serà la resposta de Microsoft, que de moment no s’ha pronunciat sobre aquesta operació, i que té un acord d’associació amb Nokia, signat l’any passat, per a implementar el sistema operatiu Windows Mobile.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any