Les migracions humanes, país per país

VilaWeb
Redacció
16.08.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Hom calcula que un 3,15% de la població mundial, uns dos-cents setze milions d’individus, no residien el 2010 al país d’origen. El còmput inclou els que es poden considerar refugiats i els que cerquen asil. Per fer-nos una idea clara d’aquesta xifra global Carlo Zapponi ha dissenyat una excel·lent pàgina interactiva, People Movin, en què es plasmen tots aquests moviments poblacionals. A partir de bancs de dades del Banc Mundial i de l’Oficina del Cens dels EUA, la informació es representa en una llarga taula que connecta els països d’origen (esquerra) amb els de destinació (dreta).

Per ordre alfabètic, el primer país que apareix a la taula és Andorra: clicant la franja de la dreta podem descobrir que dels 84.525 habitants, 55.847 són immigrants. Això correspon a un 66% de la població. D’aquests, 34.925 tenen passaport espanyol; 9.014, de Portugal; 5.805, de França, i 1.265, de la Gran Bretanya.

A banda la informació específica de cada país, People Movin també inclou dades genèriques a la columna central sobre els països que reben més immigrants (amb EUA, Rússia i Alemanya al capdavant), els països d’on se’n va més població (amb Mèxic, l’Índia, Rússia i la Xina al capdamunt) i els principals passos d’immigració, amb la frontera dels EUA i Mèxic ben destacada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any