En llibertat els tres detinguts per les protestes contra l’alta tensió

  • Hui han eixit en llibertat després de declarar als jutjats d'Ontinyent

VilaWeb
Redacció
20.07.2011 - 20:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest matí de dimecres, després de 24 hores detinguts i incomunicats, han declarat als jutjats d’Ontinyent els detinguts per les protestes contra la construcció de la línia d0alta tensió. A les portes els esperava una concentració d’unes 100 persones per mostrar-los la seua solidaritat i el seu suport ,amb lemes com ‘Qui jutjarà Iberdola?’, ‘Pobles vius, pobles combatius’ o ‘No a l’alta tensió’. 

Ahir dimarts, 19 de juliol, la Guàrdia civil es va dur emmanillats dos joves que havien participat en alguns actes de protesta contra la construcció de la línia d’alta tensi, i després de prendre’ls declaració a la caserna d’Albaida els van dur un a Xàtiva i l’altre a Canals, a l’espera de ser posats a disposició judicial. Durant la vesprada d’ahir es va detindre una altra persona a l’Olleria.

Encara ahir un grup de persones de la Vall d’albaida amb el suport d’altres de la Costera es van acostar a les casernes de Canals i de Xàtiva per fer arribar als detinguts el suport.

Finalment, aquest mati se’ls ha pres declaració als jutjats d’Ontinyent, on havien arribat emmanillats, i així han continuat durant les diligències prèvies, sefons informacions de la Plataforma contra l’Alta Tensió. El jutge ha demanat que els les llevaren. Prop de les 13.30 h, els han posats en llibertat.

La plataforma considera que, havent-hi un jutge de guàrdia de vesprada a Ontinyent, no calia haver fet passar la nit als detinguts aïllats a Canals i Xàtiva. 

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any