Dos detinguts per les protestes contra l’alta tensió

  • Els han traslladats a les casernes de la Guàrdia Civil de Xàtiva i de Canals

VilaWeb
Redacció
19.07.2011 - 18:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Plataforma contra l’Alta Tensió a les Comarques Centrals ha denunciat que la Guàrdia Civil ha detingut aquest matí dos persones que havien participat en algunes protestes contra la construcció de la línia d’alta tensió, i que després de prendre’ls declaració a la caserna d’Albaida els han traslladats a les de Xàtiva i Canals.

Les detencions s’han produït després que un grup de persones han anat a visitar les obres de construcció de la línia, quan al tornar han trobat un dispositiu de la Guàrdia Civil, que ha deitngut i emmanillat els dos joves. A més, segons la Plataforma, han identificat en múltiples ocasions la resta de personesi han registrat dos vegades el cotxe d’un dels detinguts després d’haver-se’l endut a la caserna. L’entitat afirma que s’esperen dos o tres detencions més aquesta vesprada.

L’actuació de la Guàrdia Civil respondria a una denúncia presentada per l’empresa subcontractada per Iberdrola, després que algunes persones aturaren les obres dijous passat i ompliren amb pedres un forat que s’havia començat a perforar aquell matí. Els operaris enregistraren un vídeo amb un telèfon mòvil, imatges amb les quals el cos policíac està buscant els que hi van acudir a aquella protesta.

A les 19 h s’ha convocat una assemblea, al Casal Jaume I, per prendre decisions i mirar d’ajudar els detinguts.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any