La Biennal d’Art de Valls ja té finalistes

  • Seleccionats els setze artistes que prendran part en l'exposició d'entre els cent seixanta-dos que s'hi van presentar

VilaWeb
Redacció
12.07.2011 - 12:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Seguint la convocatòria de la Biennal d’Art de Valls – Premi Guasch-Coranty 2011, el passat 30 de juny es va reunir el jurat per seleccionar els artistes que prendran part en l’exposició de la Biennal. S’han presentat a concurs un total de 162 artistes procedents sobretot de Catalunya, però també de València i de les Illes Balears. De les comarques tarragonines, hi han pres part trenta-dos artistes, cinc dels quals són de l’Alt Camp.

 

Els setze artistes seleccionats rebran 600 euros com a reconeixement al seu treball, i formaran part del catàleg de la Biennal d’Art de Valls. No serà fins a l’octubre que es reunirà el jurat per decidir quins són els guanyadors de l’edició d’aquest any, i que es repartiran els 12.000 euros dels premis. Està previst que sigui també a l’octubre, concretament el dia 7, el dia de la inauguració de l’exposició de la Biennal al Museu de Valls.

El jurat d’aquest premi, mitjançant el qual la Fundació Ciutat de Valls reparteix més de 20.000 euros, està format per Teresa Blanch, crítica d’art; Carles Congost, artista; Cèlia del Diego, crítica d’art; Manel Margalef, artista, i Àlex Nogueras, galerista. El premi està dirigit als artistes residents als Països Catalans, i el jurat ha triat en aquesta ocasió artistes joves perquè la Biennal de Valls sigui una plataforma de projecció de l’art més jove que es fa actualment al territori. Les propostes presentades i seleccionades són arriscades, des del punt de vista conceptual, i en línea amb l’art més emergent.

La Biennal de Valls, organitzada per la Fundació Ciutat de Valls i amb la col·laboració del Museu de Valls,  és possible gràcies a l’aportació econòmica de l’Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i el Co NC A / Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Els artistes seleccionats són els següents:

Serafín Álvarez (Lleó 1985), Empar Buxeda Arjonilla (Barcelona 1981), Carme Díaz Alías (Puigcerdà 1984), Miquel García Membrado (Barcelona 1985), Fermín Jiménez Landa (Pamplona 1979), Tamara Kuselman Cherñajovsky (Buenos Aires 1980), David F. Mutiloa (Pamplona 1979), Miquel Ollé Aguiló (Barcelona 1981), Ariadana Parreu Alberich (Reus 1982), Tere Recarens (Arbúcies 1967), Antònia del Rio Ferrer (Mallorca 1983), Xavier Ristol Orriols (Sabadell 1978),  Isabel Servera Díez (Palma de Mallorca 1986), Irving Vera Chirino (La Havana 1979) i els col·lectius Momu & No Es (format per Lucia Moreno, Basilea 1982, i Eva Noguera, Barcelona 1979) i WeareQQ (format per Usue Arrieta, Arrasate 1979, i Vicente Vàzquez, Tarragona 1976).

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any