Prats de Lluçanès es desborda amb la celebració dels 25 anys dels gegants

  • Prop de 1.600 persones al concert i 26 parelles de gegants a la trobada

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.06.2011 - 10:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els actes centrals de la celebració del 25è aniversari dels gegants de Prats de Lluçanès, el Vicenç i l’Àgata, que es van dur a terme el passat cap de setmana, van esdevenir un gran èxit de públic i de participació, amb un gran nivell d’implicació per part de la gent del poble de Prats en tasquest de suport a la colla gegantera.

Les activitats van començar el divendres, dia 17, amb una xerrada a Cal Bach, amb la participació de Jan Grau, especialista en temes de cultura popular, que va parlar de “Gegants i Figures de festa”. A l’acte, que hi van assistir una cinquantea de persones, hi van participar la Lídia Rocadembosch, del grup que coordinat el projecte “Coneguem el Lluçanès”, i el va presentar Isaac Peraire, de la Colla Gegantera pradenca, que era qui convocava l’acte, juntament amb el Consorci del Lluçanès i l’associació Solc, música i tradició al Lluçanès.

El dissabte, el dia central de les activitats, va començar amb uns tallers infantils, al qual hi van prendre part més d’un centenar d’infants.

A la tarda, el poble es va començar a desbordar amb l’aribada de les 25 colles geganteres convidades per a l’ocasió. Colles vingudes de llocs ben diferents i amb la presència destacable de tots els gegants del Lluçanès. Una cercavila àmpliament seguida per la gent del poble i una ballada col·lectiva a la plaça Nova que va donar la dimensió de tan alt encontre. El sopar geganter posterior, amb més de 800 geganters, una nova fita.

I l’esclat definitiu, la rematada final, va arribar amb el concert que aplegà prop de 1.600 persones al pavelló municipal. Canvi de Plans, grup de la comarca, la Iaia, el grup de referència del moment, els Pets, estrenant gira de quart de segle, i els Brams, molt celebrats, estrenant retorn als escenaris.

Una jornada completa i rodona per a una colla gegantera que porta una gran activitat i que ha aconseguit un grau d’implicació en el teixit de la localitat que ha permès uns resultats com els assolits dissabte.

Al blog de l’Isaac Peraire podeu enllaçar amb diverses galeries d’imatges per poderr-se fer una idea de l’impacte de la jornada gegantera de Prats de Lluçanès.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any