Josep Cuní serà el padrí dels Xiquets de Valls aquesta temporada

  • Com a padrí sortejarà l'ordre d'actuació de les colles vallenques per Sant Joan en un acte públic el proper dia 18 de juny

VilaWeb
Redacció
09.06.2011 - 13:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El popular periodista Josep Cuní i Llaudet, actualment presentador del magazine Els Matins de TV3, serà el padrí dels Xiquets de Valls durant la temporada castellera de l’any 2011. Cuní exercirà d’ambaixador de les dues colles vallenques i serà l’encarregat també de sortejar l’ordre d’actuació d’aquestes en la diada de Sant Joan.

  El sorteig tindrà lloc el dissabte 18 de juny a les 18h a la plaça del Blat just després del nomenament del periodista com a padrí, una figura que neix enguany i que canviarà de protagonista cada temporada.

Cuní, que serà nomenat padrí per l’Ajuntament de Valls i les colles castelleres de la ciutat, té una llarga trajectòria com a periodista. Després d’onze anys a Catalunya Ràdio, on va exercir de responsable de programació, l’any 1995 va començar a treballar a COM Ràdio, on durant quatre temporades va conduir Els matins amb Josep Cuní. Posteriorment, del 2000 al 2003 va treballar a ONA Catalana fins que va fer el salt a la televisió. Durant els últims anys ha estat un referent a TV3, en especial a la franja horària dels matins, on Els matins de TV3 , que va néixer l’any 2004, ha superat ja el miler de programes. Al llarg de la seva carrera com a periodista, Cuní també ha col·laborat en mitjans escrits com La Vanguardia, l’Avui, o El Periódico de Catalunya.

El tret de sortida de la temporada

L’acte de nomenament del padrí dels Xiquets de Valls i el posterior sorteig públic de l’ordre d’actuació per la diada de Sant Joan marcarà el punt de sortida de la temporada castellera que tradicionalment s’inicia amb aquesta diada.

El sorteig de l’ordre d’actuació de la Colla Vella i la Colla Joves afectarà només a la diada de Sant Joan, ja que enguany el format de la Nit de Completes variarà respecte les últimes edicions i recuperarà el format antic en què les colles actuaran sense cap ordre establert, es suprimiran les rondes i els torns i fins i tot es pot donar el cas que es puguin veure castells simultanis de les dues colles.

Aquests canvis en el format de la Nit de Completes i la creació de la figura del padrí dels Xiquets de Valls pretenen potenciar encara més el ressò de les actuacions castelleres de la Festa Major, i en especial la de la diada de Sant Joan, que tradicionalment ha servit per encetar la temporada de castells.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any