Jocs Populi: Dixit

  • Segon capítol del nou programa setmanal de jocs, presentat per Oriol Comas Coma · Avui, Dixit, un joc de cartes per a fer volar la imaginació...

VilaWeb
Redacció
03.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Us agrada inventar i explicar històries? I escoltar-ne? Aquests són els pricincipis de Dixit, el joc que presentem avui al Jocs Populi, el programa setmanal de jocs de tauler de VilaWeb. Dixit és un joc de cartes molt especial, car les cartes no tenen ni números ni símbols: només dibuixos; i tampoc no són uns dibuixos qualssevol, sinó que són ‘imatges polisèmiques’ a partir de les quals cal imaginar històries. Creat l’any 2008 pel psicòleg infantil Jean-Louis Roubira i il·lustrat de per Marie Cardouat, Dixit ha estat guardonat amb uns quants premis, esdevenint uns del jocs de tauler més valorats aquests darrers anys a Europa, amb més de quatre-cents mil exemplars venuts. La idea del joc va sorgir mentre Roubira mirava d’inventar maneres de fer que els seus pacients expliquessin històries durant la visita. I va començar a donar-los un dibuix diferent cada dia perquè fessin volar la imaginació… L’Oriol Comas ens en dóna més detalls en aquest vídeo.

Cada divendres, coincidint amb la publicació del ‘Jocs Populi’ VilaWeb rifa via Facebook un exemplar del joc protagonista del programa. D’ara a divdendres que ve ja podeu deixar-hi els vostres comentaris. Un de vosaltres s’endurà un Dixit de regal!

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any