Els indignats de Barcelona discutiran al vespre si allarguen l’acampada

  • Les opinions expressades en les assembles d'ahir i de diumenge, favorables a mantenir l'acampada fins diumenge · El dret d'autodeterminació no acaba de trobar espai a la plaça

VilaWeb
Redacció
31.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La majoria d’indignats que ahir es van reunir a la plaça de Catalunya de Barcelona van proposar de no moure-se’n fins diumenge i tornar a sotmetre a votació la decisió aleshores. Avui al vespre l’assemblea decidirà aquesta qüestió, que serà la principal. Hi ha també propostes alternatives, com la de restar indefinidament a la plaça fins que no s’acordin unes reclamacions mínimes que recullin la protesta dels indignats.

Aquests últims dies hi ha hagut polèmica sobre la incorporació del dret d’autodeterminació dels pobles en les reclamacions del moviment de les acampades. Una comissió de continguts ha d’examinar si porta la qüestió a l’assemblea general, però no s’acaba de concretar mai.

La qüestió del dret d’autodeterminació és ben debatuda a Twitter, sota l’etiqueta #catalanrevolution. Pels uns, una democràcia real no és possible sense respectar aquest dret fonamental. Per uns altres, incloure aquest punt en l’acampada solament serveix per desestabilitzar i dividir. De fet, el debat sobre els drets lingüístics i nacionals ha estat una polèmica constant a l’acampada. Molts dels indignats que intervenen en les assemblees ho fan en castellà ‘perquè ho pugui entendre tothom’. Els gestors del compte de Facebook de l’acampada van publicar-hi un polèmic missatge sobre la qüestió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any