L’AVL reuneix 50 blocaires per a tractar l’ús del valencià a la xarxa

  • Al Monestir de Sant Miquel dels Reis

VilaWeb
Redacció
27.05.2011 - 00:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) reuneix aquest divendres, a la seu del Monestir de Sant Miquel dels Reis, més de cinquanta blocaires en una jornada dedicada a aquest mitjà comunicatiu a través de la xarxa que utilitza el valencià com a llengua habitual.

La jornada, que porta el títol ‘L’Ús del Valencià als Blocs’, tractarà en diferents meses rodones aspectes com la massiva proliferació de blocs, la situació actual i les perspectives de futur, així com les temàtiques més habituals en els blocs en valencià,   

L’AVL no vol estar al marge de les noves tecnologies i, per aquesta raó, la Secció d’Assorament Lingüístic, presidida per Josep Lluis Doménech, va recollir la proposta d’aqust col·lectiu que, al País Valencià s’ha convertit en un grup que s’ha de tenir en compte, també pel que fa a la difusió del valencià.     

En la jornada participaran Juan Tur, Sergi Pitarch, Enric Nomdedéu, Francesc Mompó, Vicent Usó i Xavier Aliaga, a més dels titulars dels blocs ‘Des de Llíria cap a Ítaca‘, ‘Malalt de falles‘, ‘Les dones no som (tan) complicades‘ i ‘Pols d’estels‘. Les meses seran moderades pels membres de l’AVL Verònica Cantó, Artur Ahuir i Àngel Calpe.   

La presidenta de la institució normativa, Ascensió Figueres, que obrirà la jornada, ha donat suport a aquesta trobada de blocaires en valencià, perquè “en aquest món global són una esperança per al futur de la llengua”. “Estem davant d’un fenomen comunicatiu de gran impacte social, i per aquesta raó, cal treballar junts”, ha manifestat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any