Valia Kaimaki: ‘La UE juga brut amb nosaltres’

  • Segons la periodista grega, continua havent-hi corrupció malgrat la supervisió europea

VilaWeb
Redacció
11.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La responsabilitat de la situació de l’economia grega és del govern actual i dels anteriors, incapaços, tots plegats, de resoldre problemes i de fer de Grècia un país modern: han fracassat completament a l’hora de modernitzar el país. L’economia no era bona i, quan la crisi va esclatar, no hi havia ningú a Grècia que ens en pogués salvar.

Encara ara hi ha corrupció, digui què digui el primer ministre –fins i tot amb la supervisió de la Unió Europea. I la situació serà pitjor, cada dia que passi. D’una altra banda, la Unió Europea juga brut amb nosaltres, sobretot França i Alemanya. És fàcil de salvar l’economia grega: no necessitem pas gaires diners, en relació amb el pressupost de la Unió Europea. Però no volen donar-nos-els, volen comprar-nos les empreses elèctriques i de telecomunicacions. 

La troika juga un doble joc, i no hi ha res gaire clar. L’única cosa clara és que qui paga la factura són els pensionistes i els treballadors, sobretot els autònoms, que n’hi ha molts.

La gent a Grècia està preocupada sobre què passarà, i aquesta preocupació empitjora la situació econòmica, perquè tothom treu els diners del banc. La gent està més preocupada que no pas enfadada. No està gaire enfadada amb el govern, tot i que hi hauria d’estar.

Els únics recursos que té ara Grècia són l’agricultura i el turisme. I el país no ha invertit gaire en turisme. Ja veurem què passarà aquest estiu… Només podem esperar d’agafar una mica d’aire i de no enfonsar-nos ràpidament.

Ara tindrem un nou informe sobre Grècia, però no sabem si serà molt dolent o molt i molt dolent per a nosaltres. No se sap què passarà en el futur. Potser ens declararem en fallida o haurem de renegociar el deute. L’aspecte més tràgic de tot plegat és que no tenim futur.

 

Valia Kaimaki

(Opinió telefònica recollida per VilaWeb.)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any