Comença la recta final de la consulta de Barcelona

  • Barcelona tancarà diumenge les consultes independentistes, en què han pres part més de 617.000 votants · La participació és, per ara, del 18,3%, amb un 92,6% de vots afirmatius

VilaWeb
Redacció
04.04.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Barcelona farà de capital de Catalunya, una vegada més, el 10 d’abril. La jornada de la consulta sobre la independència posarà el punt final als referèndums fets a més de 550 municipis catalans des que el 13 de setembre de 2009 Arenys de Munt va proposar la primera consulta. Diumenge la consulta també es farà a vint-i-un municipis més.

Aquests municipis són Bellmunt d’Urgell, Bellprat, Blanes, Calaf, Calonge de Segarra, Campins, Castellfollit de Riubregós, el Bruc, el Perelló, Fogars de Montclús, Gavà, la Pobla de Montornès, Montseny, Prades, Pujalt, Rellinars, Sant Climent de Llobregat, Sant Julià de Ramis, Sant Pere Sallavinera, Santa Margarida de Montbui i Viladecans.

Quant als barcelonins, ja fa setmanes que poden votar anticipadament.

Des de la primera consulta ja han votat més de 617.000 catalans, que és tant com dir un 18,3% dels cridats a les urnes. D’aquests, un 92,3% han dit que sí a la independència de Catalunya.

Tot va començar quan Arenys de Munt, en una jornada de festa i d’esperança, va fer possible, el 13 de setembre de 2009, la primera consulta ciutadana sobre la independència de Catalunya, amb un 41% de participació i un 96% de vots favorables a la llibertat. Aquella jornada va ser la primera d’un procés que va agrupar, generalment, desenes de municipis que feien sengles referèndums en una mateixa jornada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any