Personalitats de tot el país presenten el manifest ‘Per la pau i la democràcia al País Basc’

  • L'han presentat Carod-Rovira, Gemma Calvet, Gabriela Serra, Gil Matamala i Sílvia Bel · Exigeix la legalització de Sortu i ataca la llei de partits

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.03.2011 - 12:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El manifest (pdf) ‘Per la pau i la democràcia al País Basc’, presentat aquest migdia en un acte al Col·legi de Periodistes de Barcelona, defensa la legalització de Sortu i l’accés de l’esquerra abertzale a les institucions democràtiques. L’han presentat Josep Lluís Carod-Rovira, Gemma Calvet, Gabriela Serra, August Gil Matamala i Sílvia Bel, i també han assistit a l’acte Ernest Benach, Julià de Jòdar, Antoni Batista i Miquel Sellarès. El manifest, compta amb 180 signatures d’una representació, significativa i transversal, d’àmbit social, cultural i intel·lectual de tot el país.

El Tribunal Suprem espanyol va negar la setmana passada la inscripció de Sortu, la nova formació de l’esquerra abertzale, al registre de partits polítics. La decisió no fou pas unànime, tanmateix: tres magistrats dels setze del tribunal van oposar-se a la sentència i presentaran vots particulars. Els advocats de l’esquerra abertzale poden recórrer al Tribunal Constitucional, però Sortu difícilment serà a temps de presentar llistes per a les eleccions municipals del 22 de maig.

Sortu va reaccionar a la decisió del Tribunal Suprem espanyol amb un comunicat. Per la nova formació de l’esquerra abertzale, el dictamen del Suprem és una ‘decisió política que respon a l’estratègia del PSOE i del PP… Tant els estatuts presentats com l’activitat de Sortu aquests últims mesos compleixen la llei de partits… Hem complert tots els requeriments legals’, diu el comunicat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any