L’ex-conseller d’UM Mateu Cañellas, també detingut per presumpta corrupció

  • El partit presidit per Josep Melià, disposat a canviar les sigles · Anit va ser detinguda l'ex-regidora del partit a Palma, Cristina Cerdó · Cañellas i Cerdó dos han passat aquest matí a disposició del jutge pel cas Pícnic

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.02.2011 - 17:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia espanyola ha detingut les últimes hores l’ex-conseller d’Esports i Joventut d’Unió Mallorquina, Mateu Cañellas, i l’ex-regidora de Medi Ambient de Palma i ex-portaveu municipal, Cristina Cerdó, per la presumpta implicació en el cas Picnic, una trama irregular de captació de vots amb fons públics. Tots dos han passat a disposició del jutge que investiga el cas. També ha hagut de comparèixer al jutjat l’ex-responsable de Medi Ambient i número 4 d’UM a Palma, Paula Cortés, detinguda divendres.

La policia els ha detingut arran de les declaracions de diversos ex-alts càrrecs que van treballar a les ordres de Cerdó quan Unió Mallorquina formava part del pacte de govern municipal, quan suposadament es va dur a terme la malversació de fons públics.

L’ex-regidora va dirigir l’àrea de Medi Ambient des del juny del 2007 fins a començament del 2010, quan el PSOE i el Bloc van expulsar UM del govern municipal pels casos de corrupció en què estava implicada. Fou la gerent de l’Empresa Municipal d’Aigua i Clavegueram fins al mes de maig, quan va dimitir dels càrrecs que tenia i es va donar de baixa del partit.

Les investigacions d’aquest suposat nou cas de corrupció, instruït pel jutjat númeor 8 de Palma, apunten que UM va contractar a través de l’Institut Municipal de Formació Ocupacional i Treball a una vintena d’informadors ambientals, que en realitat tenien com a única funció captar afiliats per al partit.

El partit presidit per Josep Melià, disposat a canviar les sigles

El comitè executiu d’Unió Mallorquina es reuneix aquest vespre amb una decisió molt signiticativa sobre la taula: el canvi de les sigles del partit. La direcció ha consultat els militants del partit i aquests s’han mostrat clarament favorables al canvi (un 90% a favor de canviar). El president de la formació, Josep Melià, ha alertat dels perills d’un canvi de nom a tan sols tres mesos de les eleccions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any