Els sindicats d’AENA anuncien vagues si es manté la privatització

VilaWeb
Redacció
26.02.2011 - 16:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els sindicats d’AENA han anunciat que convocarien vagues des de Setmana Santa i fins aquest estiu si el govern espanyol no es feia enrere en la intenció de privatitzar la societat estatal d’aeroports. Ho han dit els representants dels sindicats de CCOO, UGT i USO en una manifestació de treballadors d’AENA que s’ha fet avui a Madrid com a resposta a l’aprovació de la societat mercantil Aena Aeroports per part del consell de ministres d’ahir. Una societat tindrà un 49% de capital privat.

Acusen el govern de mentir, i el parlament espanyol, d’estar ‘al servei dels interesos empresarials’, ja que defensen que l’ens públic no suposa cap cost per a la gent perquè no es troba inclòs als pressupostos de l’estat.

També diuen que la privatització suposarà una pèrdua de seguretat, un augment de les taxes i avisen del risc de la pèrdua de llocs de treball.

Aprovada la creació d’Aena Aeroports

L’estat ingressarà 8.900 milions amb aquesta venda, la meitat dels 18.000 milions amb què està valorada l’empresa. És el primer pas per a la privatització dels aeroports de Barcelona i Madrid, perquè d’aquest nou organisme en sortiran les societats de gestió dels dos aeroports.

La nova societat començarà a funcionar de manera efectiva tan bon punt el govern espanyol hagi delimitat tan el personal com les obligacions i drets d’AENA que passen a la nova societat mitjançant una ordre del ministeri de Foment.

En una primera fase la totalitat del capital social d’Aena Aeroports S.A,. correspondrà a AENA, però aquesta té permís per vendre fins el 49% de les accions de l’empresa i ‘conservarà en tot cas la majoria del capital’, és a dir, un 51%.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any